Bias della ricerca finanziata dall'industria alimentare

Utilizzando il playbook dell'industria del tabacco, le aziende alimentari sono state sorprese a cercare di minare le politiche di salute pubblica manipolando il processo scientifico.

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Questo fa parte di una serie di video “politici” che ho messo insieme. Collaborazione con i Nuovi Vettori di Malattie (http://nutritionfacts.org/video/collaboration-with-the-new-vectors-of-disease/) era il precedente con un sacco di altri in arrivo. Perché non mi limito a “attenermi alla scienza”? Quando ci sono miliardi di dollari in gioco, il corpo delle prove può essere distorto e manipolato. I finanziatori possono determinare quali studi vengono eseguiti, come vengono eseguiti e se vengono pubblicati o meno. Ecco perché penso che sia importante avere una visione più ampia per tenere conto dei modi in cui il metodo scientifico può essere alterato a scopo di lucro. <br/>
Ecco alcuni esempi:
• The McGovern Report (http:// Nutritionfacts.org/video/the-mcgovern-report/)
• Uova e colesterolo: affermazioni palesemente false e fuorvianti (http://nutritionfacts.org/video/eggs-and-cholesterol-patently-false-and-misleading-claims/)
• Seeing Red No. 3 Coloring to Dye For ( http://nutritionfacts.org/video/seeing-red-no-3-coloring-to-dye-for /)
• BOLD Effettivamente: la carne di manzo abbassa il colesterolo? (http://nutritionfacts.org/video/bold-indeed-beef-lowers-cholesterol/)
• Chi determina se gli additivi alimentari sono sicuri? (http://nutritionfacts.org/video/who-determines-if-food-additives-are-safe/)
• Chi dice che le uova non sono sane o sicure? (http://nutritionfacts.org/video/who-says-eggs-arent-healthy-or-safe/)

Hai una domanda per il Dr. Greger su questo video? Lascialo nella sezione commenti su http://nutritionfacts.org/video/food-industry-funded-research-bias/ e proverà a rispondere!

Credito immagine: Centers for Disease Control, Beao e Lnmrl Beao tramite Wikimedia Commons e Steve Snodgrass tramite Flickr.

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30 Risposte a “Bias della ricerca finanziata dall'industria alimentare”

  1. We need to be reminded that "concentrated" juices are rehydrated with city "tap" water – not to mention the added poison of fluoride in the water.  And what else do restaurants cook there food in – much less "Kraft" processed foods?

  2. It's a sick world in which we live. Does the world need its own form of killer T-Cells? Maybe that's what we're missing. Maybe humanity, or Earth's biosphere, will evolve such a thing.

  3. Dr Greger should recieve the Nobel prize for medicine. Dear Dr. Greger, thank you for your selfless work for the benefit of so many people. Please keep up the good work !

  4. "In a survey of around 11,000 Americans, the organization found that 84 percent of vegetarians and vegans return to eating meat. Most lapse within a year, while nearly a third don't last more than three months."

  5. I prefer the nutrition-focused videos, BUT this one is spot-on brilliant! Every now and then we need a reminder WHO is pushing disastrous health policy. The fact these industries see this as just a game to make money is sickening. "Public health" should not be a punchline for big business.

  6. Thank you Dr. Greger! You are doing a fantastic service to your YouTube viewers. I cannot believe that our news media isn't doing anything to uncover this dirty secrets of those corporations. Our civilized world is full of traps, luring us into buying things, and they make us to eat the foods that can harm us. We must be aware of all these hidden dirty, ugly, secrets, because our government can't care less about our true health and wellbeing.

  7. And yet the vegans purport to have us quit eating meat based on weak epidemiological evidence. The evidence for smoking was far from weak, even if it was epidemiological. But, you know hypocrisy is a thing.

I commenti sono chiusi.